Briose cu dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • o cana dovleac ras
  • 75 g zahar
  • -Se pun la calit. Cand dovleacul s-a inmuiat se adauga :
  • 2 linguri scortisoara
  • cateva stafide
  • o jumatate cana cu nuci macinate
  • -Daca dovleacul si-a
  • lasat prea multa zeama se pun mai multe nuci. Acestea vor absorbi zeama.
  • Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
  • Mai departe avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 150-200 g faina

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul

ingredientelor.

Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.

Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata.

Deasupra se presara nuca de cocos, asa...mai mult de moft :)

Se coc 30-35 minute la foc domol.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise