Briose cu dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei
  • o cana dovleac ras
  • 75 g zahar
  • -Se pun la calit. Cand dovleacul s-a inmuiat se adauga :
  • 2 linguri scortisoara
  • cateva stafide
  • o jumatate cana cu nuci macinate
  • -Daca dovleacul si-a
  • lasat prea multa zeama se pun mai multe nuci. Acestea vor absorbi zeama.
  • Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
  • Mai departe avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 150-200 g faina

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul apoi se adauga restul

ingredientelor.

Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.

Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata.

Deasupra se presara nuca de cocos, asa...mai mult de moft :)

Se coc 30-35 minute la foc domol.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise