Briose cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml ulei 300 ml iaurt
  • 1/2 lingurita sare
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • 100 g fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Se bat spuma ouale cu zaharul pana se dizolva zaharul, se adauga uleiul treptat (ca la maioneza), sare coaja rasa de la o lamaie.Se incorporeaza cu iaurt si faina amestecata cu praful de copt.

Se toarna compozitia in forme de briose unse cu putin ulei sau imbracate in hartie speciala ( se umplu 3/4), se presara fulgi de ciocolata si se coc in cuptorul preincalzit circa 25-30 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise