Briose cu nuca si visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 5 linguri de nuca macinata si prajita
  • 5 linguri de faina
  • 180 ml de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • visine

Mod de preparare

Bati spuma cele 5 albusuri, adaugi cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilat, cele 5 galbenusuri si apoi uleiul, nuca prajita, praful de copt, iar la sfarsit pui treptat faina.

Din compozitia obtinuta, iei o lingura si pui in formele de briose (nu se umple forma, deoarece va creste).

Pui apoi formele intr-o tava sile dai la cuptor pentru 25 de minute, pana devin aurii.

Cand sunt gata glazurati briosele cu ciocolata topita, zahar pudra sau altfel de glazura.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise