Briose cu portocale si alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 ouă;
  • - 200 g făină;
  • - 150 g zahăr;
  • - 80 g unt gras;
  • - coaja de la o portocală;
  • - piure de la o partocala;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 10 g nuci prăjite;
  • - 100 g alune de pădure prăjite;
  • - un praf de sare;
  • - 1 linguriță extract sau esență de vanilie;

Mod de preparare

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;

- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;

- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;

- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;

- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;

- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;

- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;

- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;

- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise