Briose cu sirop de menta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200ml iaurt
  • 300 g zahar
  • 100ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 550 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lamaie mare (doar coaja rasa)

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, inafara de zahar. In alt bol frecam ouale cu zaharul, pana-si dubleaza volumul apoi incorporam pe rand, vanilia, uleul si iaurtul. Golim ingredientele uscate peste amestecul lichid si amestecam. Turnam aluatul in formele de briose si le coacem la foc mediu, cam 25’, facem testul cu scobitoarea.

Asa fierbinti, le intepam cu furculita si adaugam cate o lingura generoasa de sirop natural de menta , pe fiecare briosa.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise