Briose cu visine

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 2 pahare de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 300 ml zeama de fructe de padure
  • Fructe de padure sau visine din compot
  • Glazura:
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri zeama de fructe
  • 6 linguri de zahar

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se bate la mixer zeama de fructe cu zaharul pana la topirea cristalelor. Se adauga uleiul si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune aluat pe jumatate in forme si la mijloc se aseaza o visina, capsuna sau alte fructe (eu am pus chiar si fructe din compot). Se pune deasupra aluat si se da la cuptorul incins pentru 40 minute.Se face testul cu scobitoarea Pentru glazura se fierbe pe foc foarte mic uleiul sucul si zaharul pana se leaga foarte bine. Se toarna cald peste briose.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise