Briose cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -2 oua
  • -200 gr zahar
  • -200 ml ulei
  • -300 ml iaurt
  • -1/2 lingurita sare
  • -sucul si coaja de la o lamaie
  • -400 gr faina
  • -1 si 1/2 plic praf de copt
  • -500 g visine: din compot, sau proaspete, sau congelate(care

Mod de preparare

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul

-adaugam uleiul cate un pic

-punem sarea, coaja de la lamaie si lamaia stoarsa

-adaugam iaurtul si mixam mai departe

-la sfarisit punem praful de copt si faina

-portionam cu lingura in fiecare recipient apoi adaugam cateva visine

-bagam la cuptor 30 minute la 175 grade

-se pot coace in tavi speciale sau hartiute de briose, dar puneti cate 3 odata sa nu se labarteze prea mult hartiuta si sa iasa aluatul afara.

-eu am copt 18 briose(o tava de 6 si o tava de 12)...si a mai rams din compo pentru 1-2 briose pe care nu le-am mai facut.

Va ies cam 20 briose in total

-se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu vanilie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise