Briose- cupcakes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • fulgi de ciocolata(eu nu am mai avut asa ca am taiat 150 gr ciocolata de menaj)
  • jumatate de pliculet praf de copt
  • 100 gr unt
  • 80 ml lapte

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul bine, bine, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare.

Faina cernuta o amestecam cu faina si cu un praf de sare.

Punem jumatate din faina peste compozitia lichida, amestecam, turnam jumatate din lapte, procedam la fel si laptele si faina ramasa. Amestecam bine pt omogenizare, iar la sfarsit adaugam ciocolata.

Punem compozitia in tava de briose, tapeta cu hartie, umplem fiecare forma 3/4 compozitie.

Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade pt 20-25 de min.

Eu le-am ornat cu frisca si bombonele, dar le puteti orna cum dorit(ciocolata topita, creme).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise