Briose de cacao cu bezea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (24-28 buc.):
  • 450 g zahar
  • 200g faina
  • 100g cacao
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 230ml lapte
  • 110ml ulei vegetal
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 230ml apa fierbinte
  • Bezea:
  • 8 albusuri de ou
  • 450g zahar
  • O jumatate lingurita praf tartar
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 175grade. Puneti forme de briose in doua tavi.

Puneti zaharul, faina, cacao, bicarbonat, praf de copt si sare intr-un mixer si bateti la viteza mica.

Intr-un bol amestecati ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Adaugati peste faina si bateti la o viteza medie pentru 3 minute. Adaugati apa fiarta si amestecati usor pana se combina.

Puneti compozitia in formele de briose 3 sferturi. Dati la cuptor pentru 18-20 de minute, testati cu scobitoarea sa iasa curata. Luati din cuptor si lasati sa se raceasca in tava 10 minute. Apoi scoateti din tava si lasati sa se raceasca definitiv.

Bezeaua o pregatit astfel:

Puneti ouale, zaharul si praful tartar la bain marie si mixati pana zaharul se dizolva si crema este calda, 3-4 minute.

Dati la robot pentru 5-7 minute, crescand viteza treptat. Cand incepe sa luceasca si sa formeze tepi, adaugati esenta de vanilie si mixeaza cateva secunde.

Puneti bezeaua intr-un posh cu cap rotund, larg si decorati briosele. Apoi cu o torta de bucatarie, caramelizati suprafata bezelei avand grija sa nu ardeti foita. Se pot pastra pana la 2 zile intr-o cutie etans

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise