Briose de post cu fructe si scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un mar
  • o banana
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • zahar dupa gust (ar fi mai bine sa folositi zahar pudra)
  • un pliculet zahar vanilat
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu (se stinge cu zeama de lamaie sau otet de mere)
  • apa cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase sau asemenea compozitiei pentru chec

Mod de preparare

Marul si banana se curata de coaja,se taie cubulete si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat, scortisoara, uleiul, faina,bicarbonatul,iar la sfarsit se adauga apa putin ,cate putin.

Cand este gata compozitia se toarna in formele unse cu ulei sau margarina,se pun deasupra bucatele de nuca si se dau la cuptor.

Cand sunt gata le puteti trece prin zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise