Briose inimoase

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 ml iaurt
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti faina
  • coaja de la o portocala mica
  • 60 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta portocala
  • Crema:
  • 100 ml frisca batuta
  • 30 gr ciocolata
  • 1 galbenus ou
  • 150 ml lapte
  • 70 gr zahar
  • gem de gutui sau orice alt gem

Mod de preparare

Briosele.Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul si se mixeaza bine. Se adauga coaja de portocal, apoi faina cernuta cu praful de copt. Se toarna in forme si se coc 20 min. se face testul cu scobitoare si verificati daca sunt gata, in caz contar mai lasati-le putin.

Crema. Se pune laptele la foc, galbenusul se amesteca cu zaharul pana se albeste dupa care se adauga laptele in fir subtire. Se pune la foc mic si se amesteca pana se ingroasa, se adauga ciocolata si se ia de pe foc. Cand s-a racit se amesteca cu frisca.

Briosele racite se ung cu gem de gutui, apoi se orneaza cu crema.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise