Briose

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Faina pentru cozonac
  • Putina drojdie
  • Zahar brun
  • Cacao
  • Lapte 3,5% grasime
  • Bomboane cu crema de capsuni (orice marca doresti)
  • 2 ouă
  • Extract de vanilie
  • Ciocolata alba de casa
  • Ulei de masline
  • Tavi speciale pt. briose

Mod de preparare

Trebuie sa specific ca gramajele folosite difera de la persoana la persoana, in functia de marimea formelor speciale.

1.Amestecati faina, drojdia, cacaoa .

2.Bateti ouale cu zaharul brun , adaugand laptele pe parcurs.

3.Combinati cele doua amestecuri, pana se obtine un lichid foarte gros.

4.Ungeti formele cu vata imbibata in putin ulei de masline.

5.Umpleti jumatate din forme cu crema rezultata si adaugati in mijloc bomboana cu crema.

6.Mai turnati amestec fix cat sa umple jumatate din spatiul ramas.

7.Bagati la cuptor pentru 30-60 min.

8.Scoateti tava si lasati-le la racit sub un prosop de bucatarie curat.

9.In timpul acesta, topiti ciocolata alba in Bain-Marie si ungeti briosele cu un cutit de unt.

10.Serviti cu sorbet de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise