Briose moi cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra amaruie,
  • 3 oua,
  • 30 g zahar,
  • 15 g faina,
  • 50 g unt moale + 20 g pentru uns formele.

Mod de preparare

Ungeti cu unt 4 forme de briose si tineti-le la frigider.

Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa fie neteda.

Incorporati untul taiat cubulete si lasati crema sa se raceasca.

Frecati ouale cu zaharul pana ce amestecul isi dubleaza volumul si adaugati faina in ploaie (putin cate putin) continuand sa amestecati. Incorporati ciocolata topita si racita si dati aluatul astfel obtinut o ora la frigider.

Incingeti cuptorul la 210gr.C.

Turnati aluatul in formele unse, umplandu-le pe 3/4 si dati briosele 5 minute la cuptorul incins.

Scoateti-le usor din forme pe farfurii - ciocolata este moale in interior - si serviti-le caldute, cu o crema de vanilie (eventual)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise