Briose moi cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra amaruie,
  • 3 oua,
  • 30 g zahar,
  • 15 g faina,
  • 50 g unt moale + 20 g pentru uns formele.

Mod de preparare

Ungeti cu unt 4 forme de briose si tineti-le la frigider.

Rupeti ciocolata bucatele si puneti-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa fie neteda.

Incorporati untul taiat cubulete si lasati crema sa se raceasca.

Frecati ouale cu zaharul pana ce amestecul isi dubleaza volumul si adaugati faina in ploaie (putin cate putin) continuand sa amestecati. Incorporati ciocolata topita si racita si dati aluatul astfel obtinut o ora la frigider.

Incingeti cuptorul la 210gr.C.

Turnati aluatul in formele unse, umplandu-le pe 3/4 si dati briosele 5 minute la cuptorul incins.

Scoateti-le usor din forme pe farfurii - ciocolata este moale in interior - si serviti-le caldute, cu o crema de vanilie (eventual)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise