Briose pentru Mosu'

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru briosele cu mere
  • 75 gr unt sau margarina Rama
  • 100 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita condimente pentru turta dulce
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml zer
  • 2 mere, decojite si rase mare
  • Pentru briosele cu visine
  • 75 gr unt sau margarina Rama
  • 100 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita scortiosra macinata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml zer
  • 200 gr visine din compot, fara samburi, scurse

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Se bate untul/margarina cu zaharul.Intr-un alt vas, se amesteca faina cu praful de copt, sarea, 1 lingurita condimente pentru turta dulce/scortisoara si vanilia.Se adauga amestecul cu faina si zerul in amestecul cu unt si se mixeaza.Se inglobeaza merele/visinele, apoi se imparte compozitia obtinuta intr-o tava de briose tapetata cu foi de copt.
Se dau briosele la copt 25 minute, pana cand s-au rumenit si au crescut, apoi se servesc.

Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise