Briose Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri cafea macinata
  • 2 lingurite ness
  • 3 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri faina
  • 1 vf cutit sare
  • Ingrediente crema
  • 200 g mascarpone
  • 1/4 cana zahar
  • 2 albusuri
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Am folosit crema de la Tiramisu rețeta originală:

Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se mixeaza pana sunt incorporate.

Blatul

Intr-un vas se pun: untul moale, zaharul, ciocolata maruntita, ness-ul si cafeaua macinata. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana ce zaharul si ciocolata sunt topite. Dupa ce sosul obtinut se raceste bine, se combina cu cele 5 galbenusuri, esenta de vanilie, sarea si faina. La final se incorporeaza cele 3 albusuri batute spuma tare. Se amesteca usor, folosind o lingura.

Asezarea in tava

Aluatul se toarna in formele de briose, unse cu ulei si tapetate cu faina. Se pot folosi forme mici individuale, o forma rotunda mai mare de budinca sau o tava dreptunghiulara 30 x 22 cm.

Deasupra aluatului se toarna crema cu mascarpone, din loc in loc, si se amesteca usor, cu o furculita, formand mici „vartejuri” alb-negre.

Briosele tiramisu se coc in cuptorul preincins la 180 de grade, timp de 15-20 minute -cele mici individuale, iar cele mai mari, timp de 20-25 minute.

Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se scot si se servesc pudrate cu cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise