Broccoli in sos de miere si usturoi

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g broccoli
  • 1 ceapa medie
  • 2 tulpini telina
  • 1 lingura amidon porumb
  • 1 lingura apa rece
  • 1 sos de stridii
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita miere
  • 1 lingura ulei
  • 2 catei usturoi tocat
  • ¾ cana supa de legume
  • ¼ ardei capia, uscat

Mod de preparare

1. Se spala si se rupe in bhchete broccoli. Ceapa se curata si se taie felii. Telina se curata, se spala si se taie fasii lungi.

2. Amidonul de porumb, apa, sosul de stridii, sarea si mierea se amesteca intr-un bol pana ce compozitia se omogenizeaza.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mare timp de 1 minut. Se stropeste tigaia cu putin ulei si s eincalzaste 30 de secunde. Se arunca broccoli, ceapa, telina in uleiul incins si se amesteca rapid, la foc mare, timp de 2-3 minute pana ce legumele devin crocante. Se adauga usturoiul si se amesteca inca 30 de secunde. Apoi se toarna supa de legume , se acopera si se lasa pe foc mediu, 3 minute, pana se coace broccoli.

4. Sosul de miere se amesteca inainte de a se adauga in tigaie. Se gateste pe foc pana ce sosul fierbe si se ingroasa. La final se adauga capia taiat fasii.

5. Broccoli se scurge de sos cu o paleta si se serveste ca si garnitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise