Brownie cu nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150gr ciocolata pentru prajituri
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 7 gr praf de copt
  • 4 oua
  • o mana de nuci curatate
  • 3 patratele de ciocolata de la frigider
  • esenta de vanilie sau migdale

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana devin o crema. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca bine pana se topeste in totalitate.Toata aceasta operatiune se poate face si la bain marie. Se opreste focul si se adauga ouale putin cate putin, amestecand continuu. Se adauga esenta de vanilie (migdale). Nucile rupte in bucatele mai micute se amesteca cu faina si praful de copt si se incorporeaza treptat la crema de ciocolata.Se amesteca usor cu telul(ca sa nu se formeze cocoloase) pana devine o crema omogena si uniforma.Se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si se coace la 180ºC timp de 20 min. Inainte de a o da la cuptor, patratelele de ciocolata se maruntesc cu un cutit si se adauga peste compozitie. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu inghetata de vanilie. La ora la care am terminat eu prajitura, nu am avut inghetata si a trebuit sa fac prezentarea cu frisca:) Sper sa va placa! Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise