Brownies cu nuca si fistic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g ciocolata neagra,
  • 175 g unt moale,
  • 175 g zahar tos,
  • 60 g faina,
  • 4 oua,
  • 50 g migdale macinate,
  • 125 g samburi de nuca,
  • 50 g boabe de fistic maruntite.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr.. Taiati marunt nuca, intindeti-o pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, dati-o la cuptor, lasati-o sa se rumeneasca 2-3 minute, dupa care puneti-o deoparte sa se raceasca si amestecati-o cu fisticul maruntit.

Amestecati faina cu migdalele macinate. Ungeti cu unt o tava dreptunghiulara de 20X24 cm. Rupeti ciocolata bucatele, puneti-o pe baia de apa sa se topeasca, neteziti-o cu o spatula, adaugati untul si neteziti-l la suprafata.

Bateti ouale cu zaharul pana cand incep sa se albeasca, incorporati ciocolata + untul, pe urma faina + migdalele macinate si la sfarsit nuca si fisticul si amestecati-le bine.

Turnati compozitia in forma, neteziti-o la suprafata si dati-o 20 de minute la cuptor.

Cand s-a copt, scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se odihneasca 10 minute, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata bucati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise