Brownies cu nuca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 375 g unt fara sare (la temperatura camerei)
  • 375 g ciocolata neagra, minim 75% cacao
  • 6 oua
  • 500 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 lgt sare
  • 250 g nuci sau alune de padure, nesarate

Mod de preparare

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu unt apoi hartie pentru cuptor (pur si simplu se taie bucatele de hartie pentru cuptor la dimensiuni apropiate de dimensiunile tavii si se pun in tava unsa cu unt, pana se acopera intreaga suprafata).

* Se taie untul cubulete. Se taie ciocolata cubulete.

* Se amesteca untul si ciocolata intr-un vas cu pereti grosi si se topeste la foc foarte mic sau la microunde. Se lasa putin la racit (aprox 10 - 15 minute). In aceste timp, se taie nucile marunt (dar nu pisate).

* Se amesteca bine ouale si zaharul, cu mixerul. In amestecul de ou si zahar se adauga ciocolata (calduta spre rece, dar neintarita). Se amesteca bine.

* Se adauga nucile/alunele, apoi faina si sarea. Se amesteca usor.

* Se toarna amestecul in tava pregatita in prealabil. Se lasa la cuptor aprox 25 minute. Se scot brownies din cuptor si se lasa la racit in tava. Atentie! Prajitura trebuie sa fie umeda la interior.

* Dupa aprox 15 -20 minute, se taie brownies cubulete de maxim 4x4 cm si se transfera pe un platou.

Sugestii

* Se pot pastra cateva zile la frigider, in cutie inchisa etans (air tight).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise