BROWNIES (NEGRESE) FARA FAINA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75g unt taiat cubulete si inca ceva pt uns tava
  • 250g ciocolata neagra (70% cacao) taiata bucatele
  • 15g pudra de cacao
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 250g de zahar tos
  • 4 oua mari
  • 100g de migdale macinate

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec de circa 20-25 cm lungime, tapetata cu hartie de copt.

Se topeste la foc mic intr-o craticioara intinsa ciocolata si untul, se trage de pe foc si se adauga cacaoa, vanilia si zaharul si se amesteca pana se combina toate.

Se adauga cate un ou pe rand si cate putin din migdalele macinate amestecand continuu pana se pun toate ouale.

Se toarna in forma si se coace 25-30 de minute sau pana se intareste suprafata si este ferma la apasare. Se lasa in forma cel putin o ora sa se raceasca complet si apoi se scoate si se taie felii. Se poate pastra la temperatura camerei intr-o cutie de alimente pana la 5 zile. Pofta buna!

Sursa http://www.goodhousekeeping.co.uk/food/recipes/flourless-brownies

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise