Bruschete cu rosii

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 bruschete iti trebuie:
  • 1. 4 felii de paine (preferabil felii patrate de toast)
  • 2. 1 lingura de ulei de masline
  • 3. 2-3 rosii
  • 4. busuioc
  • 5. 2 catei de usturoi
  • 6. guma de mestecat :)

Mod de preparare

Ceva simplu si fresh, de weekend. Fara alte introduceri, bruschete cu rosii. Se pot servi alaturi de suratele bruschete cu cascaval.

Mai intai dai drumul la cuptor sa se incalzeasca, 180 de grade e ok. Feliile de paine le pui in prajitorul de paine si le prajesti mediu. Cu ajutorul unei cani sau cu un pahar decupezi cercuri. Evident, nu-i musai, dar bruschete patrate, cum e forma feliilor de paine, gasesti pe toate drumurile. Rosiile se spala si se taie felii, apoi dai la o parte pulpa cu samburi (n-o vei folosi ca sa nu inmoaie prea tare painea) si tai cubulete ce ramane. Usturoiul se taie marunt-marunt si se amesteca cu o lingura de ulei. Cu o pensula se ung feliile de paine, impartind cat de cat egal usturoiul. Deasupra se pun cubuletele de rosii si se dau la cuptor, pe tava cu hartie de copt, pentru 10 minute. Se presara busuioc si asta a fost tot. Apoi e bine sa ai la indemana niste guma de mestecat ori patrunjel verde. Se-ntelege de ce :).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise