Bucatele de ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -6 oua
  • -150 g unt(margarina)
  • -280 g zahar pudra
  • -140 g faina
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • -40 g cacao
  • -coaja rasa si zeama de la 1 lamiie
  • -esenta de vanilie(cca 1/4 fiola)
  • -80 g ciocolata de menaj
  • -un pumn de migdale tocate(fara coaja)

Mod de preparare

Untul se freaca spuma;se adauga zaharul si se freaca in continuare.Se pun,apoi,galbenusurile(6),unul cite unul,mestecind dupa fiecare;se adauga vanilia,coaja si zeama de lamiie;se mesteca;se adauga cacaua amestecata cu citeva lingurite de lapte fierbinte(clocotit),pina devine o pasta.Se mesteca.La sfirsit se pune faina(cernuta cu praful de copt);se mesteca,apoi se pun albusurile(6) batute spuma si se mesteca usor,sa se omogenizeze compozitia.

Se pune compozitia intr-o tava cu hirtie de copt;se coace,in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.

Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi se glaseaza cu 80 g ciocolata de menaj,topita.peste,se presara migdale tocate.Dupa ce glazura e intarita,prajitura se taie romburi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise