Untul se freaca spuma;se adauga zaharul si se freaca in continuare.Se pun,apoi,galbenusurile(6),unul cite unul,mestecind dupa fiecare;se adauga vanilia,coaja si zeama de lamiie;se mesteca;se adauga cacaua amestecata cu citeva lingurite de lapte fierbinte(clocotit),pina devine o pasta.Se mesteca.La sfirsit se pune faina(cernuta cu praful de copt);se mesteca,apoi se pun albusurile(6) batute spuma si se mesteca usor,sa se omogenizeze compozitia.
Se pune compozitia intr-o tava cu hirtie de copt;se coace,in cuptorul preincalzit,la foc mediu,cca 40 minute.
Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi se glaseaza cu 80 g ciocolata de menaj,topita.peste,se presara migdale tocate.Dupa ce glazura e intarita,prajitura se taie romburi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise