Bucte cu mere

Reteta de bucte cu mere. Bucte cu mere reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de făină
  • 2 ouă
  • 500 ml de lapte călduţ
  • 200g de zahăr
  • coaja de la o lămâie
  • 100 g de margarină/ulei
  • 30 g de drojdie proaspătă
  • esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • mere rase
  • dulceaţă amestecată cu nuci
  • brănzâ, etc.

Mod de preparare

Se cerne faina si se pune in mijlocul ei drojdia amestecata cu putin zahar si lapte caldut. Se lasa la dospit 10 minute si, in acest timp se amesteca ouale cu zaharul ramas, un praf de sare, laptele, uleiul si aromele. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa la cresut pana isi dubleaza volumul.

Se întinde aluatul subţire, se taie fâşii, apoi pătrăţele. Se pune umplutura în mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una lângă alta în tava unsă cu ulei.

Se mai lasa sa crescă în tava 15 minute, se ung cu ou şi se coc. La inceput focul e mai mare (10 min la 200 g C), apoi la foc mai mic( 180 de grade C), până se rumenesc bine. Se acopera cu un şervet şi se lasa să se răcească. Se servesc la micul dejun cu lapte, ceai, cafea sau ca desert.

Ies 2 tăvi care se pot coace deodată daca ai 2 grătare la cuptor. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise