Bucuria copiilor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene galben de cca 1kg bine copt
  • 2prune
  • 1mandarina
  • 100gr stafide de culoare inchisa
  • 1mar rosu
  • 4pere
  • 2piersici

Mod de preparare

Mandarina se curata de coaja si se opreste o felie din ea. Din mar se taie un sfert, cu coaja cu tot, si se pastreaza. De asemenea, se pastreaza cca 20 stafide. Perele, piersicile, curatate de samburi si seminte, se taie cubulete, la fel restul de mar si de mandarina. Fructele astfel pregatite se amesteca intr-un castron cu stafidele, rezultand o salata de fructe. Pepenele galben se curata de coaja, se taie in doua, i se indeparteaza semintele. Se aseaza pe un platou. Una din cele doua jumatati se umple cu salata de fructe pregatita anterior. Deasupra ei, se pune cealalta jumatate de pepene, careia i se da chip de om, astfel: din cele doua prune se fac ochii, din felia de mandarina nasul, din sfertul de mar gura, iar din stafide se fac sprancene. Dupa fantezie, i se poate face si palarioara. Este o bucurie pentru copii, mai ales pentru cei mofturosi la fructe!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise