budinca alsaciana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0,200 g paine alba
  • 1 liru lapte clocotit
  • 0,050 g zahar
  • 5 buc. oua
  • 0,500g fructe (visine,mere)
  • 0,025 g unt pt uns forma
  • 0,050 g zahar pudra
  • 0,010 g scortisoara

Mod de preparare

Forma se freaca cu unt.

Painea se taie felii si peste ea se toarna laptele fierbinte in care am dizolvat zaharul, 5 oua se bat bine si se adauga si ele in compozitie.

Se taie fructele fin si se adauga si ele, toata compozitia se rastoarna in forma unsa se presara deasupra zaharul si scortisoara.

Se tine 2 ore la cuptor se serveste calda.

In lipsa fructelor proaspete se pot adauga fructe din dulceata (visine).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise