budinca alsaciana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0,200 g paine alba
  • 1 liru lapte clocotit
  • 0,050 g zahar
  • 5 buc. oua
  • 0,500g fructe (visine,mere)
  • 0,025 g unt pt uns forma
  • 0,050 g zahar pudra
  • 0,010 g scortisoara

Mod de preparare

Forma se freaca cu unt.

Painea se taie felii si peste ea se toarna laptele fierbinte in care am dizolvat zaharul, 5 oua se bat bine si se adauga si ele in compozitie.

Se taie fructele fin si se adauga si ele, toata compozitia se rastoarna in forma unsa se presara deasupra zaharul si scortisoara.

Se tine 2 ore la cuptor se serveste calda.

In lipsa fructelor proaspete se pot adauga fructe din dulceata (visine).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise