Budinca clasica de macaroane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7 portii): 250 g macaroane,
  • sare,
  • 400 g sunca,
  • 2 tulpini de praz,
  • 1 lingura unt topit,
  • 5 oua,
  • 3/4 l lapte,
  • piper,
  • nucsoara rasa,
  • 1 lingurita mirodenii (busuioc, rozmarin),
  • grasime pentru uns forma,
  • 50 g pesmet,
  • 50 g unt.

Mod de preparare

Se rup macaroanele - daca sunt lungi - si se fierb al dente in apa cu sare. Sunca se taie cubulete. Prazul curatat si taiat rondele se prajeste putin in untul incins. Se bat ouale cu laptele si se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si - eventual - cu mirodenii. Se amesteca macaroanele scurse cu sunca si cu prazul si se rastoarna intr-o forma unsa, rezistenta la foc. Se toarna deasupra ouale + laptele, se presara cu pesmet si bucatele de unt si se lasa sa se coaca in cuptorul incins la 200ş, circa o ora si 20 de minute. Se servesc cu sos de rosii.

Atentie: in loc de praz, puteti folosi mazare (eventual congelata) sau buchetele de broccoli fierte in prealabil.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise