Budinca cu brinza de vaca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g brinza de vaca
  • 100 g unt
  • 2 linguri smintina
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • un praf sare
  • unt si pesmet pentru forma
  • sos de vanilie

Mod de preparare

Brinza de vaca, fara zer, se da prin sita, se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, smintina, sarea, untul incalzit si coaja de lamiie. Se adauga faina si stafidele si se amesteca bine, apoi galbenusurile, unul cite unul, si spuma de albusuri. Se asaza intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor, la foc potrivit si se lasa pina se rumeneste. Se serveste cu sos de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise