Budinca cu carnati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carnati proapeti - o jumatate de kg
  • 7 cartofi potriviti
  • 10 oua
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei de masline
  • unt cat o nuca
  • 8 linguri faina

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie bucatele potrivite. Carnatii se taie in bucati cam de 3 cm si se inabusa in 3 linguri de ulei de masline cu o lingura se apa, dupa care se scot si se pun intr-o tava unsa cu unt. Peste carnati se pun si cartofii.

Se separa galbenusul de albus, care se bate spuma. Albusurile se amesteca cu galbenusurile frecate cu restul de ulei de masline, sare si piper.

Se adauga faina in ploaie, se amesteca incet pana la omogenizare si se toarna peste carnatii si cartofii din tava.

Se da la cuptorul incins circa 40 de minute, la foc mediu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise