Budinca cu carne

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. carne macra de vaca
  • putina untura
  • 4 cepe
  • o lingurita bulion de rosii
  • o capatina usturoi
  • 3 oua
  • o lingurita faina
  • o cescuta lapte

Mod de preparare

Se pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o capatina de usturoi curatat. Cind carnea s-a rumenit, se pune o lingurita de faina. Se amesteca bine si se toarna un pahar cu apa calda. Se lasa sa fiarba pina ce scade apa la jumatate. Se ia la o parte si cind carnea s-a racit se da totul prin masina de tocat. Se bat bine ouale, se adauga o cescuta de lapte si se toarna compozitia in tocatura amestecind incet. Se unge cu untura o craticioara, se presara cu pesmet si se pune in ea compozitia netezind-o frumos cu o lingura. Se fierbe in baie de apa la cuptor cam 3/4 ora. Cind budinca este gata se lasa 1/4 ora sa se odihneasca, apoi se rastoarna pe o farfurie rotunda.

Se serveste cu garnitura de macaroane sau orez si sos de rosii.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise