Budinca cu cartofi si legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa,
  • un catel de usturoi,
  • 250 g morcovi,
  • 20 g unt sau margarina,
  • 250 g dovlecei,
  • 500 g cartofi,
  • grasime pentru uns forma,
  • sare,
  • smantana (250 g),
  • 2 oua,
  • nucsoara,
  • piper,
  • 50 g alune taiate,
  • 2 linguri pesmet,
  • 125 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Morcovii, curatati, se taie felii. Se incinge grasimea si se calesc toate deodata (circa 5 minute, cu capac).

Se curata dovleceii, se spala si se taie felii, la fel si cartofii.

Se unge o forma de budinca si se aseaza cartofii si celelalte legume in straturi alternative. Se sareaza.

Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se gusta de sare, piper si nucsoara si se toarna peste legume.

Se presara deasupra pesmetul si alunele, apoi se coace 25 de minute in cuptorul incins la 225 grade C.

Se scoate tava din cuptor, se presara cascavalul ras peste budinca si apoi se mai coace inca 15-20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise