Budinca cu cartofi si legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa,
  • un catel de usturoi,
  • 250 g morcovi,
  • 20 g unt sau margarina,
  • 250 g dovlecei,
  • 500 g cartofi,
  • grasime pentru uns forma,
  • sare,
  • smantana (250 g),
  • 2 oua,
  • nucsoara,
  • piper,
  • 50 g alune taiate,
  • 2 linguri pesmet,
  • 125 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Morcovii, curatati, se taie felii. Se incinge grasimea si se calesc toate deodata (circa 5 minute, cu capac).

Se curata dovleceii, se spala si se taie felii, la fel si cartofii.

Se unge o forma de budinca si se aseaza cartofii si celelalte legume in straturi alternative. Se sareaza.

Se bat ouale, se amesteca cu smantana, se gusta de sare, piper si nucsoara si se toarna peste legume.

Se presara deasupra pesmetul si alunele, apoi se coace 25 de minute in cuptorul incins la 225 grade C.

Se scoate tava din cuptor, se presara cascavalul ras peste budinca si apoi se mai coace inca 15-20 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise