Budinca cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte
  • zahar
  • fructe confiate
  • amidon
  • paine alba
  • oua
  • zahar vanilat
  • margarina
  • zahar
  • vin alb

Mod de preparare

In laptele fiert se adauga paine alba, zahar, amidon si se fierb 10 min., amestecand continuu, si se lasa la racit. Galbenusurile si albusurile se bat spuma, separat. Compozitia de paine se amesteca cu zahar vanilat, fructe confiate, galbenusuri si albusuri batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se trece la cuptor 30 -40 min. Apoi se prepara sosul astfel: galbenusurile se amesteca la cald cu zahar, pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga vin, zahar vanilat si se continua baterea inca 5 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise