1. Se curata ciresele de samburi, capsunile si coacazele de codite. Se spala separat toate fructele.
2. Se pun ciresele, apa si zaharul la fiert, pana se topeste zaharul. Se adauga capsunile si coacazele si se mai lasa la fiert 2 minute. Se adauga zmeura si murele, esenta de vanilie si se amesteca. Se iau de pe foc.
3. Se pun fructele intr-o sita si se lasa la scurs.
4. In acest timp, se decupeaza feliile de paine pentru a captusi forma rotunda de budinca. Aceasta se tapeteaza cu folie de plastic, apoi se pun feliile de paine - acestea depind de cat este vasul de inalt sau cate straturi se pun. In cazul acestei retete se folosesc 3 felii de paine.
5. Pe fundul vasului se pune un strat de fructe, apoi o felie de paine insiropata in sucul ramas de la fructe, apoi iar fructe si tot asa straturi alternative pana se umple vasul, ultimul strat fiind paine insiropata. Se acopera vasul cu folie de plastic, se pune la frigider pentru 7-8 ore; se rastoarna pe o farfurie, in momentul servirii, si se orneaza cu frisca.
6. Se serveste cu frisca sau inghetata sau sos din fructe de padure.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise