Budinca cu menta si fulgi de ciocolata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana zahar brun Închis Îndesat
  • 1/3 cana amidon de porumb
  • 3 linguri pudra de cacao fara zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 cani lapte de soia
  • 1/2 lingurita esenta Pura de menta
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 cana fulgi de ciocolata (30 g)

Mod de preparare

1 Într-o cratita mare, se amesteca zaharul brun, amidonul de porumb, pudra de cacao si sarea.

Treptat se adauga laptele soia, amestecând pâna se omogenizeaza.

2 Se pun la fiert la foc potrivit. Amestecând continuu. Se fierb 1 minut sau pâna se ingroasa budinca Se ia de pe foc si se adauga esentele de menta si vanilie. Se raceste la temperatura camerei si se amesteca inauntru fulgii de ciocolata.

3 Se toarna in 4 vase de desert. Se acopera si se tin la frigider 2 ore sau pâna se racesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise