Budinca cu mere si struguri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 gr faina
  • 3 dl lapte
  • 20 gr cacao amara
  • 20 gr zahar
  • 1 pahar cu boabe de struguri
  • 1 mar
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu zaharul.Se ia de pe foc si se lasa 10 minute.Intr-o alta oala se adauga faina si cacao.Se adauga laptele caldut ,se amesteca bine cu o lingura de lemn si se pune la foc mic ,10 minute,amestecand continuu.In timp ce fierbe ,putem rade un pic de coaja de lamaie deasupra budincii.Se spala si se usuca fructele.Marul se taie pe jumatate,se elimina semintele si cotorul .O jumatate o taiem in cubulete.Din cealalta jumatate taiem 2 felii si le stropim cu zeama de lamaie.Strugurii,dupa ce i-am spalat si uscat ii adaugam pe marginea vasului in care vom adauga budinca.In mijloc se adauga cubuletele de mar.Peste fructe se adauga budinca .Completam cu restul de fructe.Boabele de struguri ii asezam pe margine,iar in mujloc adaugam feliile de mar stropite cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca.Se mai rade un pic de coaja de lamaie si se lasa la racit 4-5 ore in frigider.Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise