Budinca cu piersici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 compot de piersici mare
  • 2 pliculete zahar vanililat
  • 2 cani lapte
  • 3 cani orez
  • 1 cana sirop din compot/suc de piersici
  • 50 grame zahar
  • sare
  • unt
  • pesmet

Mod de preparare

Se pune orezul pentru 1 ora in apa.

Dupa ce a trecut o ora se pun la fiert cele 2 cani de lapte impreuna cu cana de suc/sirop din compot de piersici si cu zaharul vaninilat . Cand acestea incep sa fiarba se adauga orezul, iar dupa 10 minute se pun si cele 50 de grame de zahar.Se fierbe orezul.

Dupa ce orezul s-a fiert si s-a racit se adauga 3 galbenuse. Albusele se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga si ele in compozitie apoi se amesteca.

Se unge un vas de iena cu unt apoi se presara pesmet si se inveleste vasul.

Se pune un strat de compozitie apoi un rand de piersici.

Se pune si restul de compozitie iar deasupra piersici. Chiar daca la inceput piersicile se vor afunda ,in timpul coacerii ele se vor ridica la suprafata.

Se da la cuptor pentru 30 min apoi se lasa inca 5-10 minute sa se rumeneasca deasupra fara capac.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise