Budinca cu prune

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g prune
  • 250 g nuci
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g smantana
  • 500 g macaroane
  • unt
  • scortisoara,vanilie,rom,miere de salcam

Mod de preparare

Se scot samburii la prune, apoi prunele se taie bucatele si se presara cu zahar,vanilie,scortisoara si rom.Se adauga nucile tocate.

Separat se fierb macaroanele.Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pun alternativ,in straturi,prune cu nuci si macaroane.Deasupra se pun ouale batute cu smantana.Se pune budinca la cuptor.Se scoate cand e gata rumenita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise