Budinca de amaranta cu fructe si seminte de pin

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri seminte de pin
  • 3 cani lapte degresat (1%)
  • 1 cana amaranta graunte intregi
  • 1/4 cana zahar de artar
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/3 cana stafide
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

1 Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se coc seminte le de pin 3 minute sau pâna se rumenesc.

2 Într-o cratita mare, se amesteca laptele, amaranta, zaharul de artar, coaja de portocala si de lamâie, cardamomul si sarea; se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic, se acopera si se fierb, amestecând din când În când, 35 de minute sau pâna când amaranta este frageda.

3 Se iau de pe foc si se amesteca semintele de pin, stafidele si vanilia. Budinca se serveste la temperatura camerei sau de la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise