Budinca de banane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru "blat":
  • 6 banane,
  • 259g. faina,
  • 125ml. lapte,
  • 20g. unt,
  • 65g. zahar brun,
  • 1 varf de cutit de drojdie,
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru sirop:
  • 250ml.apa,15g.unt,
  • 250g. zahar,
  • scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

2.Se taie bananele in felii si se tapeteaza cu ele fundul unei forme de tarta.

3.Se amesteca restul ingredientelor, mentionate la blat ,si se toarna peste banane.

4.Se incalzesc ingredientele pentru sirop si se lasa pana ce zaharul se dizolva, apoi se toarna peste blatul de banane.

5.Se coace budinca timp de 35 de minute,timp in care blatul va absorbi o parte din sirop ,o parte va ramane pe fundul formei.

6.Se lasa sa se raceasca putin , se rastoarna pe o farfurie mare si se serveste.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise