Budinca de banane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru "blat":
  • 6 banane,
  • 259g. faina,
  • 125ml. lapte,
  • 20g. unt,
  • 65g. zahar brun,
  • 1 varf de cutit de drojdie,
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru sirop:
  • 250ml.apa,15g.unt,
  • 250g. zahar,
  • scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

2.Se taie bananele in felii si se tapeteaza cu ele fundul unei forme de tarta.

3.Se amesteca restul ingredientelor, mentionate la blat ,si se toarna peste banane.

4.Se incalzesc ingredientele pentru sirop si se lasa pana ce zaharul se dizolva, apoi se toarna peste blatul de banane.

5.Se coace budinca timp de 35 de minute,timp in care blatul va absorbi o parte din sirop ,o parte va ramane pe fundul formei.

6.Se lasa sa se raceasca putin , se rastoarna pe o farfurie mare si se serveste.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise