Budinca de banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 banane
  • 150g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 30g faina
  • 10g unt
  • 1 portocala
  • 2 lamai.

Mod de preparare

Bati ouale cu 100g de zahar pana obtii un amestec spumos. In alt vas pui faina si torni laptele in fir subtire, amestecand usor, apoi adaugi amestecul spumos, amestecand pana obtii un amestec omogen. Tai bananele rondele subtiri si le stropesti cu suc de lamaie. Pastrezi rondele de banane pt decor, iar restul le zdrobesti si le amesteci cu aluatul. Intr-un vas de yena uns cu unt torni compozitia, acoperi cu o folie de aluminiu si lasi sa fiarba 30 de minute, la bain-marie.

In acest timp, scoti coaja de la o lamaie si o portocala, o tai in felii subtiri si storci zeama intr-o cratita, amesteci sucul cu restul de zahar, adaugi coaja si o fierbi la foc mic timp de 15 minute. Lasi sa se raceasca budinca, apoi o torni pe un platou si torni sucul pe deasupra si de jur-imprejur decorezi cu rondele de banane si cu bucatele de coji de portocale. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise