Budinca de brinza de vaca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg brinza
  • 3 oua
  • 125 g unt(din care 25g pentru uns forma)
  • ¼ l lapte
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri smintina
  • coaja de lamiie
  • 2 linguri stafide
  • 4 linguri zahar pudra
  • sare

Mod de preparare

Se face un sos alb din unt, faina si lapte, se ingroasa si se da deoparte. Se adauga brinza trecuta prin

sita, putina sare, galbenusurile, doua linguri de zahar, coaja de lamiie, stafidele curatite, smintina si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si se coace 25 minute, in cuptor incins, pina se rumeneste

Se serveste imediat pudrata cu zahar

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise