Budinca de capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 portii): 750 g capsuni,
  • 400 g faina,
  • 4 oua,
  • 2 linguri de zahar tos,
  • un praf de sare,
  • 1/2 l lapte.

Mod de preparare

Se unge o forma de budinca cu unt, se presara deasupra faina si se pune la rece.

Se cerne faina intr-un castron. Se despart ouale. Galbenusurile, zaharul si sarea se pun peste faina, apoi se incorporeaza si laptele, amestecand cu un tel.

Albusurile se bat spuma si se pun si ele in compozitie. Se curata capsunile, se spala si se lasa sa se scurga bine.

Se toarna aluatul in forma de tort si se aseaza deasupra capsunile. Se porneste cuptorul. Se pune budinca la copt 30 de minute. Se presara cu zahar sau, dupa gust, poate fi servita cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise