Budinca de capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 portii): 750 g capsuni,
  • 400 g faina,
  • 4 oua,
  • 2 linguri de zahar tos,
  • un praf de sare,
  • 1/2 l lapte.

Mod de preparare

Se unge o forma de budinca cu unt, se presara deasupra faina si se pune la rece.

Se cerne faina intr-un castron. Se despart ouale. Galbenusurile, zaharul si sarea se pun peste faina, apoi se incorporeaza si laptele, amestecand cu un tel.

Albusurile se bat spuma si se pun si ele in compozitie. Se curata capsunile, se spala si se lasa sa se scurga bine.

Se toarna aluatul in forma de tort si se aseaza deasupra capsunile. Se porneste cuptorul. Se pune budinca la copt 30 de minute. Se presara cu zahar sau, dupa gust, poate fi servita cu frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise