Budinca de carne cu paste si cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g paste fainoase(preferabil tagliateli)
  • 300 g carne tocata(pui,porc vita etc)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 cepe
  • sare
  • piper
  • 3-4 cartofi
  • 1 carnacior afumat
  • 3 rosii sau 1 cutie rosii in bulion
  • 200 g cascaval
  • patrunjel si marar taiate fin

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete,apoi se pun intr-o oala la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert de jumatate se adauga pastele peste cartofi si se mai lasa inca 6-7 minute.

Intre timp se face un sos astfel:

Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, si se pune la calit in doua linguri ulei la foc foarte mic pana ce se topeste (se adauga din cand in cand cate o lingura de apa peste ea) apoi se pun rosiile decojite si taiate cubulete si se mai lasa un pic la fiert 4-5 minute.

Se scurg pastele cu cartofii de apa, si se pune intr-o tava, peste ei se pune sosul, piperul, verdeata si carnaciorul taiat felii.

Se rade deasupra putin cascaval si se baga tava la cuptor cam 20 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise