budinca de cartofi cu brinza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi curatati de coaja si apoi cintariti
  • 4 oua mari sau 5 oua mijlocii
  • 250 ml smintina sau lapte
  • 250 g brinza de vaci si 100 g brinza telemea nedesarata
  • sau 250 g brinza telemea desarata putin
  • 100 g unt
  • 50g faina
  • marar
  • sare.

Mod de preparare

Cartofii curatati se taie in jumatati si se fierb in apa clocotita cu putina sare.Se scurg bine si se zdrobesc, cu strivitorul de cartofi, cit sint fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca.Se adauga brinza rasa, untul moale, brinza de vaci bine maruntita, in prealabil, cu furculita, smintina, galbenusurile, faina si mararul;se amesteca bine si se pune sare dupa gust, daca mai este nevoie.Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se amesteca bine si se pune sare dupa gust, daca mai este nevoie.Apoi, se adauga albusurile batute spuma, se amesteca usor si se desarta intr-o cratita de 2 l, unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina sau pesmet.Se coace ca si budinca cu sos alb si brinza si se serveste la fel

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise