Budinca de ciocolata cu sos de lamaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoi de :
  • 250 ml lapte integral
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu amidon
  • 4 linguri zahăr
  • 25 gr ciocolată amăruie
  • Pentru sos:
  • 2 linguri zahăr brun
  • miezul de la 1 jumătate de lămâie
  • 3 lingurițe lapte praf
  • 2 linguri apă

Mod de preparare

Am pus laptele la fiert(am oprit puțin din el). Am amestecat cacaua cu amidonul,zahărul și laptele rămas. Compoziția obținută am pus-o peste laptele de pe foc(care fierbea) și am fiert-o amestecând continuu, până s-a îngroșat. Am luat-o de pe foc și am adăugat ciocolata mărunțită amestecând până s-a topit. Am pus budinca în formă și am răcit.

Sosul: Zahărul l-am caramelizat și am pus peste el miezul de lămâie tocat. Am amestecat bine cam 1 minut și am pus laptele praf amestecat cu apă. L-am lăsat să fiarbă până s-a îngroșat apoi am strecurat sosul și l-am lăsat la răcit.

Am scos budinca din formă și am servit-o cu sosul. Credeți-mă sosul este minunat!

Poftă bună!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise