Budinca de clatite

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru clatite
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 300ml lapte
  • sos alb
  • 2 linguri unt
  • 1 pahar lapte cald
  • faina (2-3 linguri)
  • nucusoara rasa
  • sare,piper
  • 1 cub supa concentrata
  • sos de carne
  • 2-3 linguri ulei
  • 250g carne tocata
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 1 ceasca supa
  • bulion sau rosii
  • brinza rasa

Mod de preparare

Se fac clatitele ,clasic se pun intre foi de hirtie pina se folosesc sosul alb: se pune in vas untul sa se infierbinte. Cand s-a topit se adauga faina invirtind bine sa nu se arda; se adauga laptele cald ,invirtind si se pune cubul de supa.

Se pune nucusoara ,sare si piper ,invirtind pina e gros. Sosul de carne se infierbinta uleiul si se pune ceapa sa se caleasca ;se adauga carnea ,invirtind. Cad e patrunsa e pune bulionul sau sosul de rosii ,invirtind . Se fierbe pina e gros ;se adauga sare si piper In vas termorezistent rotund, se pun pe rind clatita/sos alb/clatita /sos de carne ,pina se termina toate clatitele. Se are grija ca ultimul strat de sos sa fie cel alb. Se pune brinza rasa deasupra si se da la cuptor pina se topeste brinza si devine aurie. Se serveste calda ca aperitiv.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise