Budinca de clatite cu branza la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite
  • 500 g faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g branza telemea
  • 100 g smantana
  • 2 oua
  • o legatura de marar
  • sare,piper,cimbru,nucsoara dupa gust
  • Separat
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • cascaval ras dupa gust

Mod de preparare

Se pregateste compozitia pentru clatite din faina,oua,lapte si sare.Se amesteca bine pana la omogenizare si se tine la rece cca o ora.Se rumenesc pe ambele parti in tigaia Fissler incinsa, dar fara a adauga ulei.

Separat se pregateste umplutura astfel : se amesteca branza de vaci scursa bine cu branza telemea, cu ouale,smantana,mararul tocat,se condimenteaza si se sareaza dupa gust.

Umpleti clatitele cu aceasta compozitie, rulati-le si asezati-le intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Mie mi-a mai ramas putina umplutura si am amestecat-o cu 300 g smantana , 2 oua si se toarna peste clatitele umplute . Spre sfarsitul coacerii se presara cascaval ras dupa gust si se mai lasa cateva minute la cuptor pentru gratinare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise