budinca de clatite cu branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri sifon
  • 1/4 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 250 g smantana
  • 150 g branza rasa
  • faina cit cuprinde

Mod de preparare

Se bat ouale, se amesteca cu sarea, sifonul, faina, apoi laptele, la fel ca pt clatite.

Se prajesc clatitele si, pe masura ce se coc, se pun una cite una intr-o cratita. Fiecare clatita se unge cu unt topit, se presara cu brinza, iar ultima se unge cu unt, dar nu se mai presara brinza.

Cratita se acopera si se pune intr-un vas cu apa clocotita pe foc, se lasa sa fiarba incet pana clatitele devin fierbinti.

Pt servire se rastoarna pe un platou, se taie felii ca un tort si se servesc cu smantina.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise