Budinca de clatite cu brinza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 3 oua
  • 3-4 linguri sifon (apa minerala)
  • ¼ lingurita sare
  • 100 gr. unt sau untura
  • 250 gr. smintina
  • 150 gr. brinza framintata sau rasa
  • faina cit cuprinde

Mod de preparare

Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se prajesc clatitele, punindu-le pe masura ce sint gata, intr-o cratita. Fiecare clatita se unge cu pana muiata in unt topit si se presara cu brinza rasa sau framintata. Ultima clatita care se asaza in cratita se unge cu unt fara a se presara cu brinza. Se acopera cratita si se pune intr-un vas cu apa clocotita pe foc. Se lasa astfel sa fiarba incet pina cind clatitele devin fierbinti. Inainte de a se servi, se rastoarna pe o farfurie, se taie in felii ca un tort.

Se serveste cu smintina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise