Budinca de clatite cu creier

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 clatite
  • 300 gr creier
  • 200 gr smantana
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita de lamaie

Mod de preparare

Se fierbe creierul curatat de cojite in apa cu sare si lamaie. Se scurge, se paseaza usor si se prajeste rapid in 50 ml unt. Deasupra creierului de adauga o pasta obtinuta dintr-o lingura de faina si smanatana. Se amesteca pe aragazul dat la foc mic, pana cand se leaga, condimentandu-se la final cu piper si sare. Intr-un vas yena rotund uns cu unt se aseaza o foaie de clatita care se unge cu 3 - 4 linguri din amestecul obtinut. Se aseaza straturi pana se umple vasul. Deasupra se unge cu sosul alb (Se topesc in unt 3 linguri de faina pana devin nisipoase si se completeaza treptat cu laptele pana devine o crema). Se pune la cuptor la foc mediu pentru 20-30 de minute. Se poate servi calda sau rece, taiata felii.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise