Budinca de clatite cu spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta reteta o puteti face si in zilele de post inlocuind laptele cu supa de legume sau apa,untul cu margarina si puteti folosi cascaval de post \"Forma\"-este singurul care nu contine proteina din lapte,iar foile de clatite facute din apa si faina.
  • 10 foi de clatite
  • 500 g spanac (am folosit spanac congelat)
  • putin lapte,supa de legume sau apa
  • 2 cepe
  • cascaval dupa gust(eu am folosit 200 g)
  • Optional se poate folosi si putina branza rasa...
  • unt sau margarina
  • 1 ou
  • sare,piper dupa gust

Mod de preparare

Spanacul se fierbe in lapte si se amesteca cu putina ceapa tocata marunt,sare si piper.

Dupa ce se raceste ,se lasa la scurs,se toaca marunt,se amesteca cu cascaval ras si optional se poate adauga si putina branza rasa.

Un vas de yena se unge cu ulei,unt sau margarina si se aseaza alternativ o foaie de clatita,compozitia,iar

ultimul strat trebuie sa fie format din foaia de clatita.Se unge cu ou amestecat cu unt topit si se da la cuptor,iar spre sfarsit se rade cascaval deasupra si se reintroduce la cuptor pana se gratineaza frumos. Daca este post se unge numai cu margarina topita.

Se poate servi cu smantana.Este delicioasa atat rece cat si calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise